Orlando Sa (ex-Standard) stopt met voetballen: ‘Ik kan het fysiek niet meer aan'

26 mei 2021 om 16:45

Orlando Sa hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De Portugees, met een verleden bij Standard, kan het fysiek niet meer opbrengen om er nog een jaar bij te doen.

Sa was het afgelopen seizoen nog actief bij het Spaanse Malaga. Het is meteen de laatste club voor de 33-jarige spits. Op sociale media neemt Sa afscheid van het leven als profvoetballer.

‘Vandaag stop ik met wat ik het liefste doe. Het was een lastige beslissing maar na een nieuwe blessure is dit de beste keuze. Ik kan fysiek niet meer op het gewenste niveau presteren en zal dus stoppen met wat ik het liefste doe. Ik ben voor eeuwig dankbaar aan alle geweldige mensen die ik doorheen mijn carrière heb ontmoet’, pent de Portugees neer.

In ons land kennen we Sa natuurlijk van zijn periode bij Standard. De aanvaller speelde 88 wedstrijden voor de Luikse club en scoorde daarin 32 keer. Voor geen enkele andere club speelde en scoorde Sa vaker in zijn carrière. Verder kwam de spits nog uit voor een reeks andere clubs waaronder Limassol, Legia Warschau, Reading, Braga en Porto.