'Rooney gooit met 280.000 euro per week eigen ruiten in: terugkeer veraf'

8 juni 2017 om 17:01

Wayne Rooney staat voor een turbulente transferzomer. Manchester United lijkt niet onwelwillend tegenover een vertrek te staan en Everton heeft interesse, maar zijn salaris vormt een struikelblok.

Trainer Ronald Koeman maakte er eerder dit jaar geen geheim van dat hij Rooney graag zou terughalen naar Everton. De topscorer aller tijden van Manchester United verdient echter 288.000 euro per week en dat salaris kunnen The Toffees, die hem in 2004 verkochten, niet ophoesten. Dat meldt The Daily Star.

Als Rooney zijn salariseisen niet verlaagt, kan een terugkeer bij Everton nooit doorgang vinden. De club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas is niet van plan het salarisplafond te doorbreken voor de 31-jarige aanvaller, die het afgelopen seizoen niet kon rekenen op een basisplaats onder manager José Mourinho.

Het is waarschijnlijker dat Rooney voor een move naar China of de Verenigde Staten kiest. In beide landen hebben ze geen moeite met zijn financiële eisen. Ook een langer verblijf bij Manchester United is niet uitgesloten.