Cercle Brugge wint van Union SG

Pijnlijke nederlaag voor Union SG, Cercle Brugge herstelt zich na Europees drama

27 oktober om 21:13
Laatste update: 27 oktober om 21:14

Cercle Brugge heeft zich hersteld na de Europese blamage tegen het IJslandse Vikingur Reykjavik. Groen-zwart wist op bezoek bij vice-kampioen Union SG een verrassende 1-3 zege te behalen. Union kwam op voorsprong via Mohammed Fuseini. Vervolgens wist Cercle Brugge te scoren via Felipe Augusto, Emmanuel Kakou en Kevin Denkey.

Cercle Brugge had iets goed te maken nadat het met de B-ploeg onderuitging in IJsland. Het tempo tussen Union en Cercle Brugge lag direct hoog. De thuisploeg wist al in de negende minuut op voorsprong te komen via Fuseini.

Union kwam al een aantal keer dichtbij via Rasmussen en Lazare. De derde poging was wel raak. Fuseini bracht de vice-kampioen van de Jupiler Pro League vroeg in de match op voorsprong.

Cercle Brugge kon niet op de juiste manier reageren, waarna Union de overhand kreeg in de wedstrijd. De eerste helft was voor Union en de ploeg van Sebastien Pocognoli kon met een nipte voorsprong gaan rusten.

Het was aan Cercle Brugge om zich terug in de match te knokken in de tweede helft. In de 52e minuut lukte dit Cercle Brugge. Ravych rukte op en gaf de bal door aan Nazinho. De Portugees wist vervolgens Augusto te bedienen die bij de eerste paal wist binnen te werken, de treffer van Cercle Brugge kwam redelijk uit de lucht vallen.

De gelijkmaker smaakte voor Cercle Brugge naar meer. Drie minuten later was het opnieuw raak. Het was een rommelsituatie achterin bij Union. De bal kwam uiteindelijk bij Kakou terecht die geen moment twijfelde en hij bracht Cercle Brugge op voorsprong.

Nu was het aan Union om zich terug te knokken in de match. Die intentie was duidelijk merkbaar bij Union. In de 72e minuut kwam Union erg dichtbij, David kopte al duikend de bal tegen de deklat.

De druk van Union bleef aanhouden en het was aan Cercle Brugge om stand te houden. Het lukte de mannen van hoofdtrainer Miron Muslic om overeind te blijven en zelfs nog verder uit te lopen. In de absolute slotfase maakte invaller Kevin Denkey er 1-3 van, waardoor de welkome driepunter mee naar huis ging.