Efficiënt Antwerp blijft onklopbaar op Bosuil en pakt vierde thuiszege op rij

Vandaag om 17:57
Laatste update: om 18:05

Na het gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven heeft Royal Antwerp FC weer kunnen proeven van een overwinning. Makkelijk was het niet, maar The Great Old wist – met enkele jonkies in de ploeg – wel afstand te nemen van Standard. Het werd 3-0.

Bij The Great Old door rugproblemen geen Doumbia, maar wel jonkie Andreas Verstraeten in de basis. De middenvelder mocht zich bewijzen, maar had het samen met zijn ploegmaats knap lastig tegen een meer dan behoorlijk Standard, dat al snel gevaarlijk kon zijn.

Onder meer via Eckert Ayensa en Zeqiri kwamen de Rouches tot gevaar. Die eerste moest de Rouches ook al vroeg op voorsprong brengen, maar joeg de bal meters over. Een stevige waarschuwing voor De Roeck, die tijdens een 'blessure'behandeling van Chery ingreep en tactisch stevig wijzigde.

Antwerp kwam wat beter aan bod en kwam via Vincent Janssen ook tot mogelijkheden. Hij wist aanvankelijk niet te scoren, maar wist net voor rust na een heerlijke bal van Chery de thuisploeg toch op voorsprong te brengen.

Standard moest op zoek naar die gelijkmaker en vond die ook via Zeqiri. Hij stond echter buitenspel. Geen 1-1, wel 2-0. Janssen maakte zich opnieuw belangrijk en speelde Chery na een goede steal aan. Zijn landgenoot twijfelde niet en maakte er 2-0 van.

Het was boeken toe, al zeker omdat de Rouches er daarna niet meer aan te pas kwamen. In het slot werd het uiteindelijk zelfs nog 3-0, nadat Ondrejka een gemiste strafschop in de rebound nog in doel kon besluiten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.