Bayern herpakt zich na Barça-pandoering en maakt gehakt van Bochum

Vandaag om 17:36
Laatste update: om 17:46

Na de pijnlijke nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League heeft het Bayern München van Vincent Kompany weer orde op zaken kunnen zetten. In eigen land wist het wel weer te overtuigen en was het goed voor een knappe 0-5 zege tegen VfL Bochum.

Na de nederlaag in de Champions League kwam er al flink wat druk op Kompany en moest hij dan ook een resultaat zien neer te zetten tegen Bochum. Dat kwam er ook, en hoe. Al na 26 minuten voetballen was de wedstrijd helemaal beslist nadat Michael Olise (16) en Jamal Musiala (26) de bezoekers uit München op voorsprong konden brengen.

Musiala, die tegen Barcelona nog op de bank begon, kroonde zich in de tweede helft uiteindelijk nog tot de grote uitblinker na een assist voor Harry Kane (57). Bochum zwoeg, zag af en kwam maar twee keer tot bij Manuel Neuer, die nog steeds steun kreeg van Kompany.

De doelpunten werden echter enkel gescoord door Bayern, dat meer dan 70 procent balbezit had, en via Leroy Sane (65) en Kingsley Coman (71) de 0-5 eindstand op het scorebord kon zetten.

Daardoor komt Bayern, net als RB Leipzig, op twintig punten uit acht duels. Het doelsaldo van de ploeg van Kompany is echter beduidend beter. Onze landgenoot zag zijn ploeg al 29 keer scoren. Geen enkele Bundesliga-manager wist ooit vaker te scoren met zijn ploeg na acht optredens.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.