KV Mechelen-fans gewond door vuurpijl: "Enkelingen plaatsen zich boven de club"

Vandaag om 10:00

Het blijft een jammerlijke trend op de Belgische voetbalvelden: vuurpijlen van de fans. Nadat eerder deze maand een speler op de amateurvelden nog vingers verloor aan vuurpijlen, werden ook in de JPL dit weekend opnieuw wedstrijden verstoord. Mét opnieuw gevolgen.

In de partij tussen KV Kortrijk en Beerschot en de wedstrijd tussen OHL en Charleroi waren er al vuurpijlen te zien, maar ook in de wedstrijd tussen Dender en KV Mechelen werd de partij verstoord door Bengaals vuur. Sterker nog, Het Laatste Nieuws weet dat drie Mechelse supporters door vuurpijlen ook gewond zijn geraakt. Eén supporter moest zelfs naar het brandwondencentrum worden overgebracht.

'Fans' van KV Mechelen met bivakmutsen aan besloten om vuurpijlen af te steken, wat ook voor een klein brandje had gezorgd. Eén supporter kreeg ook een vuurpijl in het gezicht en heeft verwondingen opgelopen.

Te gek voor woorden
Bij KV Mechelen veroordeelde men in een officieel statement het gebruik van vuurpijlen. "Terwijl bijna 900 KVM-supporters genoten van een mooie 2-5 overwinning vonden enkelingen het nodig om Bengaals vuur af te steken en op die manier andere supporters in gevaar te brengen", klinkt het. "Drie supporters kregen verzorging, wat te gek is voor woorden. De club distantieert zich van dit gedrag en zal zelf een bestraffingsprocedure opstarten", geeft de club aan.

Ook KV Mechelen-CEO Frank Lagast spaarde enkele 'fans' niet na het gebruik van vuurpijlen. "Het is nogmaals bewezen dat pyro en vuurwerk geen plaats hebben in een supportersvak", klinkt het. "We spelen een topmatch en toch willen enkelen zich boven de club plaatsen met zaken die verboden zijn. Ik ben heel ontgoocheld over deze enkelingen, want onze supporters waren weer geweldig met een leuke sfeer en vol passie, net zoals onze spelers", aldus Lagast.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.