Mechelen wint op bezoek bij Dender

Mechelen weet promovendus Dender te verslaan, pakt 9 op 9 na knotsgekke slotfase

26 oktober om 20:14

KV Mechelen heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League. Malinwa heeft op bezoek bij Dender met 2-5 gewonnen, er vielen maar liefst vier doelpunten in de blessuretijd. Bij Mechelen wisten Patrick Pflucke, Nikola Storm, Rafik Belghali, Geoffry Hairemans en Benito Raman de doelpunten te maken. Dender scoorde via een eigen doelpunt van Daam Foulon en een treffer van Ragnar Oratmangoen. Door de zege pakt Mechelen 9 op 9 in de competitie.

Dender en Mechelen gingen in Denderleeuw de strijd aan. In de beginfase had de thuisploeg het meeste balbezit. In het begin van de match was er weinig dreiging tussen Mechelen en Dender.

Na een half uur spelen begon Mechelen redelijk uit haar schulp te kruipen. Het leverde de manschappen van hoofdtrainer Besnik Hasi een aantal kansen op. Uiteindelijk leverde de eerste helft tussen Dender en Mechelen weinig spektakel op.

Ook in de tweede helft nam Dender het initiatief, maar in de 53e minuut was het Mechelen dat op voorsprong wist te komen. Pflucke wist op aangeven van Lion Lauberbach de score te openen. Lauberbach zijn voorzet kwam aan bij de tweede paal, waar Pflucke wist binnen te werken.

Dender leek niet geschrokken en was van plan om de bordjes weer gelijk te hangen, maar Mechelen wist in de 60e minuut opnieuw toe te slaan. Dit keer toonde Pflucke zich als aangever. Storm was in staat om uit te halen op de rand van de zestien en verschalkte doelman Verrips in de korte hoek.

Dender kwam op een 0-2 achterstand en wist na een uur spelen Ortwin De Wolf, de doelman van Mechelen, nog niet eenmaal serieus te testen. Het vertrouwen van Mechelen groeide op bezoek bij de promovendus.

Het leek erop alsof Dender niet meer in staat was om iets terug te doen, maar in de 86e minuut wist de promovendus toch nog op het scorebord te komen. Daam Foulon kopte in de slotfase van de match de bal in zijn eigen doel. De arbitrage en de VAR oordeelden dat de buitenspel staande David Hrncar niet van invloed was.

Na de aansluitingstreffer wist Dender niet ook nog de gelijkmaker te forceren, maar Mechelen bleek nog niet klaar met de promovendus. In de blessuretijd wist invaller Belghali hard binnen te trappen. Daarmee leek het gedaan, maar in de absolute slotfase wist Hairemans ook nog de 1-4 binnen te schuiven.

Het werd nog veel gekker tussen Mechelen en Dender. In de 96e minuut wist Dender opnieuw iets terug te doen via Ragnar Oratmangoen. Daarmee leek de match gedaan, maar Mechelen en Benito Raman moesten toch nog het laatste woord hebben. In de 97e minuut zette Raman de eindstand op het bord, het werd 2-5. Mechelen boekte een verdiende zege en weet 9 op 9 te behalen in de Jupiler Pro League.