Manchester City wint van Southampton

Man City boekt benauwde overwinning, Onana en Tielemans geven zege nog weg

Vandaag om 18:18

Nog altijd zonder Kevin De Bruyne en Jeremy Doku heeft Manchester City zaterdag drie punten gepakt tegen Southampton. De enige goal van de wedstrijd viel al na vijf minuten spelen. The Citizens vergaten de score in de overige 85 minuten uit te breiden, maar wonnen wel. Amadou Onana en Youri Tielemans zagen opponent Bournemouth in de laatste seconde gelijk maken.

Manchester City - Southampton 1-0
Drie dagen na de 5-0 zege op Sparta Praag in de Champions League kwam City weer in actie in de Premier League. Op papier zou het een makkelijke middag moeten worden tegen Southampton, de nummer negentien van Engeland. Dat leek het aanvankelijk ook te worden, want de wedstrijd was amper onderweg of Erling Haaland had al gescoord.

Met zijn elfde van het seizoen - in negen duels - zette de Noor zijn ploeg op voorsprong tegen Southampton. City verzuimde de score uit te breiden, ondanks diverse grote kansen. In de slotfase van de eerste helft beet Southampton voor het eerst van zich af. Cameron Archer schoot de bal snoeihard op de lat en dus kon Ederson opgelucht ademhalen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. City noteerde na negentig minuten spelen meer dan twintig schoten, maar maakte slechts één goal. Het was, ook na een brutaal slotoffensief van Southampton, wel genoeg voor de zege. Door de overwinning klimmen The Citizens in elk geval tot zondag 19.15 uur over Liverpool heen op de ranglijst. De ploeg van manager Arne Slot speelt zondag de Premier League-kraker tegen Arsenal.

Aston Villa - AFC Bournemouth 1-1
Met Tieleman en Onana op het middenveld was Villa 90 minuten lang de betere ploeg tegen Bournemouth. De thuisploeg vergat alleen afstand te nemen van middenmoter Bournemouth. Een doelpunt van John McGinn werd afgekeurd in de eerste helft en lang leek het niet te lukken voor Villa.

Een kwartier voor het einde brak Ross Barkley alsnog de ban voor de thuisploeg. Maar in de slotseconden kwam Bournemouth echter langszij: de Braziliaan Evanilson scoorde en daardoor liep de nummer drie van Engeland tegen duur puntverlies aan.