'Ten Hag mag hopen op deal met Bayern: United-interesse steeds concreter'

'Man United wil shoppen bij Bayern, interesse in Davies is steeds concreter'

Vandaag om 21:18

De interesse van Manchester United in Alphonso Davies wordt steeds serieuzer, zo schrijft de Duitse tak van Sky Sport. The Red Devils zijn 'al dagenlang' bezig met het verzamelen van 'uitgebreide informatie' over de Canadese linksback.

Eerder deze maand meldde Sky al dat Davies op de verlanglijst van United staat, net als zijn teamgenoten Leon Goretzka en Leroy Sané. Nu komt het Duitse medium met een update: de interesse van de Engelse grootmacht in Davies wordt steeds concreter, zo klinkt het. Bij United verzamelt men al dagenlang uitgebreide informatie over de linkspoot, terwijl de club ook al op informele wijze heeft aangeklopt bij het management van de speler.

Wat een mogelijke transfer extra interessant maakt voor Manchester United, is dat Davies over een aflopend contract beschikt bij Bayern München. Er vinden ook geen gesprekken plaats over een verlenging. Daardoor zou United de linksback komende zomer gratis over kunnen nemen, of deze winter voor een bescheiden transfersom.

Manchester United wil zich graag versterken op de linksbackpositie. De club beschikt daar nu over Luke Shaw en Tyrell Malacia, terwijl Diogo Dalot, Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui ook als linksback kunnen spelen. Shaw en Malacia kwamen dit seizoen allebei nog geen duel in actie, al is het duo inmiddels op de weg terug.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.