Forlan gaat debuteren op ATP-tour tennis

Oud-voetballer Forlan (45) maakt profdebuut in andere sport

Vandaag om 19:06

Na zijn carrière als voetballer heeft Diego Forlan zich nu op een andere sport gestort. De Uruguayaan is namelijk tenisser geworden en blijkt ook bijzonder getalenteerd te zijn.

Diego Forlan speelde in zijn actieve loopbaan voor clubs als Manchester United, Internazionale en Atlético Madrid en de spits speelde 112 interlands voor Uruguay. In 2019 stopte de aanvalsleider, maar hij stortte zich op een andere sport: tennis. Met die carrière gaat het inmiddels zo goed dat hij zijn debuut mag maken op het hoogste niveau: de ATP-Tour.

In de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo zal Forlan zijn opwachting maken in het challengertoernooi. Hij gaat daar dubbelen met Federico Coria, de nummer 78 van de wereld. Forlan tenniste als kind ook al op hoog niveau, maar hij vond het pensioen van zijn voetbalcarrière een juist moment om het racket weer op te pakken.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.