Blessureupdate over Van Bommel bij AZ

Kopzorgen voor Martens na nog een blessure: 'Er zit zelfs een gat in zijn schoen'

Vandaag om 10:44

    Het is nog niet bekend hoe lang Ruben van Bommel uit de roulatie ligt bij AZ. De aanvaller raakte in de openingsfase geblesseerd tegen Tottenham Hotspur (1-0) met 'een serieuze wond', zo heeft AZ-trainer en ex-Rode Duivel Maarten Martens verteld na afloop.

    In de twaalfde minuut moest Van Bommel geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Denso Kasius. Na de wedstrijd kon Martens in gesprek met ESPN nog niet veel kwijt over het kwetsuur van de aanvaller. "Maar hij heeft een serieuze wond op zijn teen. Dat deed erg pijn, hij kon niet door."

    Vervolgens legt de oefenmeester uit dat een speler van Spurs op de voet van Van Bommel was geland. "Er zit zelfs een gat in zijn schoen", aldus Martens, die niet weet of hij aankomende zondag kan beschikken over de jeugdinternational voor het thuisduel met Go Ahead Eagles. "Het is een wond, dus er moet worden gekeken hoe zich dat gaat herstellen."

    Na het uitvallen van Van Bommel verhuisde Ernest Poku vanaf de rechter- naar de linkervleugel. Martens zag de jongeling een uitstekende indruk maken in Noord-Londen. "Hij heeft een enorm potentieel. Hij moet goed naar ons luisteren, hard blijven werken. Dan komt de progressie. Dat hij dit hier vandaag neerzet, daar kan ik blij over worden. Uiteindelijk misten we net die paar procent."

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.