Van Bommel ziet kansen voor AZ tegen Spurs

Van Bommel ziet punt waarop AZ Spurs pijn kan doen: 'Daar staan zij om bekend'

Vandaag om 21:16

Ruben van Bommel, de zoon van Mark van Bommel (ex-Royal Antwerp FC) hoopt dat AZ het tij na een aantal nederlagen kan keren in het duel met Tottenham Hotspur. De jonge aanvaller vindt dat zijn ploeg niet bang moet zijn voor de fysieke duels en gebruik moet maken van de hoge verdediging van de Londenaren.

AZ speelde vorig seizoen Europees tegen Aston Villa en de Alkmaarders kregen toen direct te maken met het harde Premier League-voetbal. Van Bommel denkt dat de fysieke kracht ook bij Tottenham aanwezig zal zijn. "Dat merkte ik toen ook. Wat ze zeggen is wel waar. We moeten daar alleen niet bang voor zijn of er anders door gaan spelen. We moeten deze wedstrijd ingaan zoals elke wedstrijd."

Van Bommel ziet in Spurs een goede ploeg, maar een specifiek aspect van het spel van Ange Postecoglou is volgens de buitenspeler een kans voor AZ. "Tottenham staat bekend om die hoge lijn en ze spelen bijna elke bal naar voren. Daar kunnen en moeten wij gebruik van maken. Als je dat goed uitspeelt, dan kun je iets moois doen hier."

AZ won voor het laatst op 25 september en de ploeg is dan ook gebrand op een zege na vier nederlagen op rij. "De sfeer is niet anders, maar het is niet lekker als je een reeks wedstrijden verliest. We moeten hier zo snel mogelijk uitkomen en vandaag is daar een kans voor. Ik denk zeker dat het haalbaar is om de lijn van Bilbao door te trekken, maar het zijn wel twee verschillende ploegen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.