Arrestaties na haatcampagne tegen Vinícius Junior

Spaanse politie grijpt in: vier arrestaties na haatcampagne tegen Vinícius

Vandaag om 13:57

De politie in Spanje heeft vier personen gearresteerd voor het opzetten van een haatcampagne tegen Real Madrid-ster Vinícius Júnior. Het kwartet is vermoedelijk aanhanger van rivaal Atlético Madrid.

Het viertal is gearresteerd wegens het aanzetten tot haat, meldt de Spaanse politie. In aanloop naar de Madrileense derby eind september is er een online haatcampagne gestart tegen Vinícius. De vier personen, die worden aangemerkt als de hoofdverdachten, worden schuldig bevonden aan een misdrijf. 

De vermeende supporters van Atlético riepen op social media op tot racistische en vernederende spreekkoren richting Vinícius tijdens de derby. Meer arrestaties worden door de Spaanse politie de komende tijd niet uitgesloten.

Atlético - Real eindigde op 29 september in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd werd in de tweede helft gestaakt, nadat fans van de thuisclub aanstekers richting Real-doelman Thibaut Courtois gooiden. Vinícius stond in de basis. Tot scoren kwam hij in de derby tegen Atlético niet.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.