Vermeeren en Openda verliezen met RB Leipzig, Haaland schittert bij Man City

23 oktober om 23:12
Laatste update: 23 oktober om 23:16

Liverpool heeft woensdag kunnen afrekenen met het RB Leipzig van Loïs Openda en Arthur Vermeeren. Daardoor beschikken The Reds nog altijd over de maximale score in de Champions League. Man City kende dan weer weinig problemen met Sparta Praag.

Met Openda, Vermeeren en Antonio Nusa in de basis hoopte Leipzig dat het Liverpool voor het eerst dit Champions League-seizoen punten kon laten verspelen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen. Na 27 minuten was het ook raak in de Red Bull Arena, maar dat kwam niet doordat Leipzig tot scoren kwam: tegen de verhouding in zette Darwin Núñez de bezoekers op voorsprong, door de bal bij de tweede paal binnen te tikken.

De treffer deed Liverpool duidelijk goed, want de formatie van Slot groeide daarna in de wedstrijd. Op slag van rust kwam Virgil van Dijk uit een corner nog dicht bij een treffer. In de slotfase zette Leipzig nog even aan, maar dat leverde geen gelijkmaker op: de wedstrijd eindigde in 0-1. Daardoor staat Liverpool met negen punten uit drie wedstrijden op de tweede plek in de Champions League. Leipzig staat 32ste, wat uiteindelijk uitschakeling zou betekenen.

Manchester City - Sparta Praag 5-0
Bij vlagen speelde City een soort handbalwedstrijd tegen Sparta Praag. The Citizens kwamen via Phil Foden al razendsnel op voorsprong, maar daarna duurde het lang voordat ze afstand konden nemen van de Tsjechische opponent. Nathan Aké dacht even de bevrijdende 2-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. Na een uur spelen brak Erling Haaland echter de ban, waarna het hard ging: John Stones maakte er niet veel later 3-0 van, terwijl City uiteindelijk eindigde met een 5-0 zege door de tweede treffer van Haaland en een goal van Matheus Nunes. Door de ruime zege staat Man City nu derde in de Champions League.

Young Boys - Internazionale 0-1
Inter leek lang niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel in Zwitserland. Niets bleek echter minder waar: door een goal van invaller Marcus Thuram in de blessuretijd gingen de Italianen er nog met de volle buit vandoor. Inter staat daardoor zevende op de grote Champions League-ranglijst, Young Boys 35ste.