Hansi Flick liegt tegen Xavi tijdens Barcelona-onderhandelingen

Onthuld: 'Flick loog tijdens gesprekken met Barcelona tegen Xavi'

Vandaag om 19:15

Hansi Flick is gedurende zijn onderhandelingen met FC Barcelona niet helemaal eerlijk geweest richting Xavi, zijn voorganger. Toen laatstgenoemde vorig seizoen maar niks te horen kreeg over zijn toekomst bij de club, stuurde hij Flick een sms over of hij in gesprek was met Barcelona. De Duitser koos vervolgens voor een leugen om eigen bestwil. 

Flick antwoordde dat hij niet met Barcelona in onderhandeling was over een contract. Dat was een leugen, want de 59-jarige Duitse oefenmeester had op datzelfde moment al een gesprek met technisch directeur Deco achter de rug. The Athletic, dat het nieuws openbaart, weet dat Flick gelogen heeft 'omwille van toekomstige relaties'. 

Flick heeft Xavi vorige week nog een berichtje gestuurd, om zo de lucht te klaren. Dat is gelukt, want de Duitser en de Spanjaard hebben inmiddels afgesproken bij Xavi thuis. Dat is 'buitengewoon goed' verlopen, is te lezen. Na het onderonsje stuurden ze een foto de wereld in.  

Flick is uitstekend begonnen aan zijn periode bij Barcelona. De Spaanse club gaat momenteel aan kop in Spanje, met drie punten voorsprong op de eeuwige rivaal: Real Madrid. Om 21.00 uur spelen de Catalanen het Champions League-duel met Bayern München, de oude club van Flick.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.