Thibaut Courtois boos op ploegmaats bij Real Madrid tegen Dortmund

Courtois gaf ploegmaats stevige uitbrander: "We moesten wakker worden"

Vandaag om 12:47

Real Madrid kwam dinsdag terug van een dubbele achterstand tegen Borussia Dortmund en stapte uiteindelijk met 5-2 van het veld. Toch toonde Thibaut Courtois zich na afloop zeer kritisch op zijn ploegmaats.

Vlak voor het uur keken Courtois en Real nog tegen een 0-2 achterstand aan en meer dan eens foeterde onze landgenoot op zijn ploegmaats. De verdedigers voor hem moesten het flink ontgelden.

Na de match was Courtois zijn frustratie nog helemaal niet kwijt. “In de eerste helft deden we het niet goed”, zo wordt de doelman geciteerd bij Football España. “We zetten niet goed druk, ze creëerden te veel gevaar voor ons doel. Ze scoorden heel snel twee doelpunten en hadden kansen op nog meer.”

Vlak voor rust had Courtois bij een schot van Julian Brandt een prima redding in huis en zo hield hij de kansen van zijn ploeg in leven. Het kwam zijn ploegmaats wel op een uitbrander te staan. “Ik werd boos omdat ze te gemakkelijk in de buurt van het strafschopgebied kwamen. Ik maakte een goede redding, maar de bal had in de kruising kunnen gaan en dan was het 0-3 bij rust. We moesten wakker worden en reageren”, klonk het van de doelman.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.