Rode Duivel Loïs Openda voor RB Leipzig tegen Liverpool in Champions League

Openda op z'n hoede voor Liverpool-uitblinkers: "Eén van de beste ter wereld"

Vandaag om 09:01

Ook op woensdag zijn er heel wat Belgen actief in de UEFA Champions League. Rode Duivels Loïs Openda en Arthur Vermeeren mogen het beste van zichzelf geven tegen Liverpool FC. De pijlsnelle spits mocht dinsdag de pers al te woord staan en gaf daarbij aan op z'n hoede te zijn voor twee Liverpool-spelers.

Openda moest niet lang nadenken over welke spelers Leipzig extra in de gaten moet houden. "Als ik kijk naar één die echt waanzinnig is, is het Mo Salah", aldus de spits op de persconferentie. "Hij is één van de beste spelers ter wereld. Altijd gevaarlijk, naar binnen komen met zijn linker."

Ook de stilstaande fases van Trent Alexander-Arnold is iets waarvoor ze bij Leipzig duidelijk op hun hoede zijn. "Zijn rechtervoet is echt geweldig", klinkt het. "Maar we moeten gewoon geduldig zijn en niks doms doen. We moeten overal op letten en zo counteren."

Leipzig moet na eerder verlies tegen Atletico Madrid en Juventus nu toch stilaan de rug rechten in de Champions League. "Het wordt moeilijk morgen, maar we willen veranderen wat er fout ging in de vorige twee matchen. We speelden goed, maar maakten wat fouten."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.