De Coninck over Thibaut Courtois bij Real Madrid

Manco bij Real Madrid? "Geen toeval dat Courtois weer zoveel topavonden kent"

Vandaag om 14:16

Dinsdagavond staat uiteraard niet enkel de wedstrijd tussen AC Milan en Club Brugge op het programma in de Champions League. Ook Real Madrid, met Thibaut Courtois onder de lat, moet vol aan de bak tegen Borussia Dortmund. Volgens analist Wim De Coninck liggen er heel wat mogelijkheden voor de Duitsers en is dat de schuld van... Mbappé, Vinicius, Rodrygo en Bellingham. 

Tegenwoordig zijn het enkel en alleen klinkende namen bij Real Madrid. "Ik krijg er een beetje een PSG-gevoel bij, toen die nog met Messi, Neymar en Mbappé speelden. Als jij geen druk gaat zetten, laat ik mijn man ook maar lopen, zoiets", zegt De Coninck bij Het Nieuwsblad. "Hoe Real Madrid in balverlies speelt, met Mbappé, Rodrygo, Vinicius en Bellingham die hun man altijd maar lieten lopen… Zo komen ze achteraan in de problemen."

Volgens De Coninck is het dan ook geen toeval dat Courtois tegenwoordig weer het beste van zijn kunnen - moet - laten zien. "zoals afgelopen weekend opnieuw tegen Celta de Vigo: de tegenstander kan er vanuit het middenveld vaak zomaar door lopen en één op één tegen hem komen. Dat is een teken dat er slecht druk wordt gezet", zegt de analist.

Heel wat mogelijkheden voor Dortmund dus. En meteen een heruitgave van de Champions League-finale van vorig seizoen. "Dortmund kan de slechte druk van Real afstraffen, zeker met de snelheid van Adeyemi. Die haal je niet meer terug."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.