Steuckers over spreekkoren na winst Genk vanuit publiek STVV

Steuckers over spreekkoren na winst Genk: “Hoort erbij, blijf ik rustig onder”

Vandaag om 07:46

Jarne Steucker wist met KRC Genk de Limburgse derby te winnen tegen zijn oude werkgever STVV. Steukers was namens de Genkies beslissend en vertelt over de match. De spreekkoren tijdens zijn wissel konden Steuckers weinig deren.

Steuckers is content na de derby-winst van Genk. “Heel goed gevoel, fijn dat we de derby winnen. Hebben het onszelf weer te moeilijk gemaakt. Daar moeten we naar kijken, dat dat niet meer gebeurt. Al bij al tevreden, we hebben de drie punten”, vertelt Steuckers aan Het Nieuwsblad.

STVV stond na een kwartier met tien man tegenover Genk. “Soms is het moeilijker tegen tien man dan tegen elf man. Dat is vandaag gebleken. Er zit heel veel kwaliteit in de ploeg van STVV. Er zijn een paar spelers overgebleven die ik nog kende. Er zijn een paar spelers bijgekomen die veel kwaliteit brengen binnen de club. Ik ben niet verrast”, deelt Steuckers.

Steuckers geeft vervolgens aan dat zijn ingetogen viering na zijn doelpunt voor Genk niet kwam door zijn verleden bij STVV. “Nee, ik vier altijd rustig als ik scoor. Het is niet anders dan anders”, geeft Steuckers aan. Tijdens zijn wissel klonken er spreekkoren vanuit de bezoekende tribunes.

 “Dat hoort erbij, dat is voetbal. Als je nu eenmaal voor de rivaal speelt en uitgefloten wordt. Ik blijf daar rustig onder”, aldus Steuckers die tot slot vertelt over het belang van de derby. “We weten dat het voor de fans heel speciaal is en voor ons ook. Het is een fijne wedstrijd met heel veel spanning en dat maakt het voetbal leuk.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.