Gavi kan geluk niet op, goed nieuws over Frenkie bij Barcelona

Kippenvel bij Barcelona om Gavi, goed nieuws over De Jong voor cruciale week

Vandaag om 12:46

Gavi kan zijn geluk niet op na zijn rentree voor FC Barcelona. De twintigjarige middenvelder zorgt ook voor kippenvel bij trainer Hansi Flick, die ook nog uitlegt waarom Frenkie de Jong niet van de bank kwam in het La Liga-duel met Sevilla (5-1).

Barça wervelde zondag langs Sevilla, maar de terugkeer van Gavi was het hoogtepunt van de avond. Hij stond liefst elf maanden aan de kant met een zware knieblessure. "Ik ben zo blij dat ik er weer ben. De waarheid is dat ik hier maanden over heb gedroomd. Ik ben mijn teamgenoten heel dankbaar, ze hebben het een stuk makkelijker voor me gemaakt. Het is zo moeilijk om als buitenstaander naar je ploeg te kijken. Dat heb ik nu wel geleerd", zegt de Spaans international.

Gavi richt zich in het bijzonder tot teamgenoot Pedri, die hem meteen de aanvoerdersband gaf na zijn invalbeurt. "Ik wil hem bedanken voor dat gebaar, het is hetzelfde gevoel dat de supporters altijd hebben getoond naar mij toe. Als Barça-speler wil je altijd een keer de band ragen, het is een droom die uitkomt", laat hij weten via de clubkanalen van Barcelona.

Ook Flick kan zijn geluk niet op. "De rentree van Gavi was fantastisch. Hoe hij het stadion deed opleven, was spectaculair", stelt de Duitse coach, die Frenkie de Jong niet liet invallen. "Een paar dagen geleden dachten we dat Frenkie zou starten, maar hij had wat last. Het ging nu alweer beter, hij is niet geblesseerd. Frenkie kan woensdag ook spelen."

De Catalanen treden woensdag aan tegen het Bayern München van Vincent Kompany in de Champions League. Zaterdag volgt El Clásico tegen Real Madrid.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.