Marc Degryse toont zich zeer kritisch voor RSC Anderlecht

Harde kritiek voor Anderlecht: “Ik had plaatsvervangende schaamte”

Vandaag om 09:29
Laatste update: om 10:02

RSC Anderlecht ging in de elfde speelronde onderuit tegen Beerschot. Op bezoek bij Beerschot werd het 2-1 voor de rode lantaarndrager van de Jupiler Pro League. Marc Degryse heeft zich zeer kritisch geuit over de manier waarop Anderlecht zich toonde.

Degryse geeft aan dat een nederlaag bij Beerschot niet hoort voor Anderlecht. “Het is een opeenstapeling van problemen. Maar een gebrek aan gezonde agressiviteit is toch een belangrijke. Hoe de 1-0 en 2-1 tot stand kwamen — fases waarbij de spits niet werd aangevallen —, toont de gemakzucht, het gebrek aan grinta”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse geeft aan dat er werk aan de winkel is voor David Hubert bij Anderlecht. “Na de 2-1 had ik nooit het gevoel dat er woede was in de ploeg, of frustratie om te verliezen tegen de laatste in het klassement. Waar was het eergevoel? Ik had plaatsvervangende schaamte. Het is tijd dat de spelers eens hun verantwoordelijkheidszin opnemen”, besluit Degryse.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.