KV Mechelen boekt eenvoudige overwinning tegen KV Kortrijk

Dominant KV Mechelen boekt eenvoudige overwinning tegen KV Kortrijk

20 oktober om 21:14

KV Mechelen heeft met 3-0 gewonnen van KV Kortrijk in de Jupiler Pro League. Mechelen toonde zich dominant en had weinig moeite met de Kerels. Namens Malinwa wisten Lion Lauberbach, Bilal Bafdili en Daam Foulon te scoren.

KV Mechelen en KV Kortrijk gingen van start. De Kerels zetten hoog druk op de verdediging van Mechelen en dat leverde direct kansen op. Na een kwartier spelen was er een hevige botsing tussen Mrabti en Gunnarsson.

De dokters kregen ruim de tijd om er zeker van te zijn dat er geen ernstig hoofdletsel was. Patrik Sigurdur Gunnarsson moest toch naar de kant gehaald worden. Na een half uur spelen waren de kansen schaars tussen Mechelen en Kortrijk. Malinwa had het merendeel van het balbezit.

Aan het eind van de eerste helft werd de match heviger tussen Mechelen en Kortrijk. Er werd meer op het randje gespeeld en we kregen maar liefst 10 minuten blessuretijd. In de blessuretijd wist Mechelen tot scoren te komen. Storm leverde een strakke voorzet af en met wat geluk kon Lauberbach vrij binnentikken bij de tweede paal.

In de tweede helft was het opnieuw Mechelen dat het balbezit opeiste. Na drie minuten in de tweede helft wist Malinwa de voorsprong te verdubbelen. Mechelen schakelde snel om via Lauberbach en Foulon. Bafdili werd bereikt in de zestien en kon de 2-0 binnenwerken.

Mechelen toonde zich efficiënt, Kortrijk kon niet hetzelfde zeggen. Bij Kortrijk had Mehssatou een grote kans, maar hij kopte van dichtbij naast. Aan de andere kant was het wel raak. De oprukkende vleugelverdediger Foulon kon van dichtbij hard binnen knallen en gooide op deze manier de match op slot in de 56e minuut.

Het was nu aan Kortrijk om zich terug in de match te knokken. Voor Mechelen bood dit de ideale uitgangspositie om op de counter toe te slaan. De Kerels probeerden nog te scoren, maar via de ruimte kon Mechelen ook gevaarlijk worden. Uiteindelijk wisten beide ploegen het net niet meer te vinden en won Mechelen verdiend met 3-0.