Liverpool overleeft 'test' en blijft koploper door zege op Chelsea

Liverpool overleeft test en blijft koploper na klinkende zege op Chelsea

20 oktober om 20:08

Liverpool heeft zondag een cruciale zege geboekt op Chelsea in de strijd om de Premier League-titel. The Reds hadden het in eigen huis zeker niet altijd makkelijk, maar wisten wel met 2-1 te winnen. Daardoor behoudt Liverpool de koppositie. Roméo Lavia startte bij Chelsea in de basis, in de 53e minuut werd hij gewisseld door Enzo Fernandez.

Voor Slot betekende het treffen met Chelsea de eerste ontmoeting met een van de op dit moment hoger geklasseerde teams in de Premier League. Na iets meer dan vijf minuten spelen veerde alles en iedereen op Anfield op: Chelsea-verdediger Tosin Adarabioyo werkte de doorgebroken Diogo Jota rond de middellijn tegen de vlakte, maar kwam weg met geel.

In de minuten die volgden golfde het spel op en neer, al had Chelsea de bal wat meer in bezit dan Liverpool. Toch was het na een half uur kassa voor de thuisploeg: na een overtreding van Levi Colwill op Curtis Jones ging de bal op de stip, waarna Mohamed Salah koel bleef: 1-0. Net voor dat moment kreeg Slot overigens nog een gele kaart wegens commentaar op de leiding.

Vlak na de openingstreffer dacht Gakpo de marge te verdubbelen voor Liverpool, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel van aangever Salah. Op slag van rust dachten The Reds ook nog een penalty te krijgen, maar daar ging eveneens een streep doorheen: de VAR oordeelde dat Chelsea-doelman Robert Sánchez eerst de bal raakte en daarna Jones. Daardoor stond het bij rust nog steeds 1-0.

Enkele minuten na het startsignaal voor de tweede helft sloeg Chelsea toe. Spits Nicolas Jackson werd gelanceerd en prikte de bal beheersd achter Caoimhín Kelleher. Andrew Robertson zette nog een sliding in, maar ook hij kon de tegentreffer niet voorkomen. Het antwoord van Liverpool volgde echter razendsnel. Nog geen twee minuten na de gelijkmaker greep de formatie van Slot namelijk weer de leiding, doordat Salah Jones met een geweldige voorzet wist te vinden.

Naarmate de tweede helft vorderde, ging Chelsea steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Liverpool moest daardoor flink aan de bak om de voorsprong vast te houden. Dat lukte. Daardoor mogen Slot en co. drie hele belangrijke punten bijschrijven. Liverpool staat daardoor nog altijd op de eerste plek in de Premier League, met één punt meer dan achtervolger Manchester City. Chelsea zakt door de nederlaag af naar de zesde plek.