Manchester City wint in extremis van Wolves

Man City wint in extremis nog van Wolves, Doku helpt met assist voor Gvardiol

20 oktober om 17:01

Manchester City heeft Wolverhampton Wanderers in extremis verslagen. De titelverdediger in de Premier League won uiteindelijk door een goal van John Stones in de allerlaatste seconden. 

Bij Manchester City begon Jérémy Doku aan de partij. Kevin De Bruyne was er nog niet bij. Manchester City zit nog altijd vol in de titelstrijd en dus was een zege in Wolverhampton nodig. Daar was City na zeven minuten echter ver vandaan, want Wolves scoorde al snel. Strand Larsen deed de ploeg van Pep Guardiola pijn. City moest daarna vol in de aanval en de ploeg pakte dan ook het initiatief. 

Dit wierp zijn vruchten af, want na een half uur spelen werd het 1-1 via Josko Gvardiol. De Kroaat is de laatste weken op schot en hij schoot nu op aangeven van Doku ook prachtig raak van afstand. City bleef daarna aanzetten, maar tot een goal kwam de ploeg niet.

John Stones liet in de allerlaatste seconden het uitvak ontploffen, want hij kopte City vlak voor het eindsignaal toch op voorsprong. Na een lange VAR-check bleef de goal staan en dus pakte City in extremis alsnog de zege.

Manchester City staat nu weer bovenaan in de Premier League. Liverpool kan de koppositie overnemen, maar dan moet er gewonnen worden van Chelsea later op de zondag. Het gat met de huidige nummer drie Arsenal is inmiddels drie punten in het voordel van Man City.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.