Sjoerd Mossou over Peter Bosz, Peter Maes en Carl Hoefkens

Onbegrip over Bosz-incident: 'Vergelijk dat eens met rood voor Maes en Hoefkens'

Vandaag om 14:16

Peter Bosz heeft geluk gehad dat Danny Makkelie hem niet met rood van het veld stuurde tegen Sparta Rotterdam. Dat vindt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. Er is volgens de journalist sprake van 'klassenjustitie', omdat  Willem II-trainer Peter Maes en NAC-trainer Carl Hoefkens wel rood kregen voor soortgelijke situaties.

"Je zit ernaar te kijken en wat ik het gekste vond, en dat is onderbelicht gebleven, is dat Bosz eigenlijk boos wordt op Makkelie in die wedstrijd terwijl hij eigenlijk gematst wordt", steekt Mossou van wel. "Als je kijkt naar de richtlijnen van de KNVB als het gaat om trainers. We hebben er een paar voorbeelden van gezien. Zo werd Maes weggestuurd met twee keer geel en daarna heb je dat met Hoefkens ook gehad bij NAC. Dat is prima, want dat zijn de richtlijnen die aan het begin van het seizoen zijn afgesproken. Het is prima dat we daar streng op zijn met z'n allen."

"Vergelijk de uitbarsting van Bosz eens met Maes en Hoefkens", gaat Mossou verder. "Dit gaat inderdaad ietsje langer door dan bijvoorbeeld met Maes", reageert presentatrice Fresia Cousiño Arias bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Dit is een klassiek voorbeeld van klassenjustitie", meent Mossou. "Een duidelijker voorbeeld bestaat er bijna niet. Hij wordt hier gewoon gespaard door Makkelie. Dus dat heb ik altijd gek gevonden aan het interview, nog even los van de inhoud en de gevolgen daarvan, als je zo ontsnapt en je weet wat de richtlijnen zijn, dan denk je toch van: ik houd even mijn mond dicht. Accepteer het gewoon."

Mossou begrijpt daarom niet dat Bosz geen rood kreeg. "Prima dat ze Maes en Hoefkens wegsturen, maar dan kun je het natuurlijk niet verkopen dat je het hier niet doet. Als je het dan niet doet, dan zou ik als trainer van PSV denken: ik ben hier wel heel goed weggekomen, laat ik nu maar even niks zeggen."