Imponerende Gravenberch vertelt over gesprek met Slot

Straffe Gravenberch: "Coach belde na het EK en zei dat hij me kans wilde geven"

Vandaag om 13:22
Laatste update: om 13:22

Ryan Gravenberch maakt dit seizoen grote indruk op het middenveld van Liverpool, maar is zelf niet geheel verrast dat het hem zo goed afgaat. De Nederlander bespreekt zijn ontwikkeling in gesprek met The Guardian.

"Ik denk dat we onder Klopp directer speelden en ook veel aan counterpressing deden", zegt Gravenberch tegen de Britse kwaliteitskrant. "Ik denk dat we het heel goed deden, maar met deze manager draait het meer om goede positionering, het kunnen doden van de tegenstanders met passes en het opbouwen van achteruit."

Gravenberch past voorlopig perfect in de speelwijze van de nieuwe manager Arne Slot. Hij won tot dusver 59,3 procent van zijn duels in de Premier League, voert de ranglijst aan qua heroveringen en intercepties en heeft een passnauwkeurigheid van 89,7 procent. The Guardian ziet dan ook dat hij een sleutelrol speelt bij Liverpool, dat na zeven duels aan kop gaat.

"Het voelt goed, maar eerlijk gezegd moet ik me nog meer aanpassen, want ik ben geen natuurlijke verdedigende nummer 6", reageert de Oranje-international. "Aan het begin van mijn carrière was ik meer een aanvallende middenvelder. Ik denk dat de eerste wedstrijden echt goed waren, maar ik moet mezelf blijven verbeteren. We hebben veel balbezit en ik heb veel balbezit en dat is wat ik wilde, dus het voelt goed, het voelt comfortabel."

Gravenberch won bovendien advies in bij enkele Liverpool-teamgenoten. "Ik heb met Macca (Alexis Mac Allister, red.) gesproken, omdat hij er vorig seizoen veel heeft gespeeld, en ook met Wataru Endo. Hoe zij dat deden, anticiperen op waar de bal kan komen, het waren gewoon wat kleine gesprekken."

Slot vertelde Gravenberch namelijk al snel wat zijn plannen met hem waren. "Na het EK belde hij me en zei dat hij me een kans wilde geven. Toen zei hij: Ik wil dat je je concentreert op de positie van nummer 8, maar ik wil je ook zien als nummer 6," aldus de middenvelder. "Mijn eerste reactie was erg goed, want als speler maakt het niet zoveel uit waar je speelt, als je maar kan spelen. Toen ik bij Ajax speelde, vulde ik die rol ook in, hoewel niet veel, dus ik wist een beetje wat ik moest doen."

Gravenberch staat zondag misschien wel voor zijn grootste uitdaging tot nu toe bij Liverpool. The Reds spelen zondag de topper tegen Chelsea. Sterspeler Cole Palmer lijkt zijn directe tegenstander te worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.