Maxim De Cuyper zat moeilijk na mislopen transfer

De Cuyper zat moeilijk na mislopen transfer: "Spanje of Italië spreekt me wel aan"

Vandaag om 12:18
Laatste update: om 12:25

Maxim De Cuyper groeide de afgelopen tijd uit de vaste linksachter bij Club Brugge en mocht zich onlangs ook bij de Rode Duivels verheugen op een basisplek. Logisch dus dat de jonge verdediger de interesse uit het buitenland heeft gewekt.

Deze zomer kwam er concrete interesse vanuit de Turkse topploeg Galatasaray, maar De Cuyper sloeg dat uiteindelijk af. “Achteraf ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt. Hier heb ik alles, Champions League-voetbal ook”, vertelt hij daarover tegen Het Laatste Nieuws.

Toch kostte het De Cuyper moeite om zich daarna weer volledig op Club te focussen. “Ik heb het even moeilijk gehad in het hoofd, omdat ik het ook zag zitten. Het is uiteindelijk niet doorgegaan. Niet eenvoudig, maar ik heb het toen links laten liggen en heb de knop omgedraaid.”

Onlangs werd in Italiaanse media nog gemeld dat AC Milan De Cuyper volgt als opvolger van de Fransman Theo Hernandez, maar dat speelde deze zomer nog niet. “Milan was niet geïnteresseerd”, meldt hij. Maar het idee om naar de Serie A te trekken klinkt hem wel goed in de oren. “Spanje of Italië, dat spreekt me wel aan”, laat De Cuyper zich nog ontvallen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.