KRC Genk-verdediger Matte Smets countert kritiek

Smets te klein voor een centrale verdediger? "Ik vind dat bullshit"

Vandaag om 12:02

Voor Matte Smets gaat het hard de laatste maanden. De verdediger verdiende een transfer naar KRC Genk, groeide daar gelijk uit tot sterkhouder en ontving zijn eerste call-up voor de Rode Duivels. Toch klinken er soms nog twijfels over zijn fysiek.

Niet iedereen is nog overtuigd van de talentvolle speler. Met zijn 1m84 is hij namelijk wat aan de kleine kant voor een centrale verdediger; sommigen zeggen zelfs te klein. Smets countert die suggestie. “Ik vind dat bullshit”, zegt hij daarover tegenover HLN.

Volgens Smets is lengte voor een centrale verdediger niet doorslaggevend. Door slim te spelen is er veel te compenseren, zegt hij. “Als je goed gepositioneerd staat en je het duel aangaat kom je al ver. Soms gaat het niet over een luchtduel winnen, maar de tegenstander het koppen lastig maken.”

Toch wil de jonge verdediger niets aan het toeval overlaten en daarom werkt hij hard aan zijn fysiek en ook aan het verbeteren van zijn kopkracht. “Dit neemt niet weg dat ik extra train op sprongkracht en timing”, klinkt het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.