Union zet zich schrap voor inhaalrace

Union zet zich schrap voor inhaalrace naar boven: "Thuismatch minder gespeeld"

Vandaag om 16:20

Na een derde van de reguliere competitie staat Union Saint-Gilloise pas tiende, al ligt alles nog dicht bij elkaar. Toch maakt het duidelijk dat er de voorbije weken al te vaak met punten gemorst is. Niet altijd terecht misschien, maar daar heeft Sébastien Pocognoli geen boodschap meer aan.

De trainer van Union kijkt momenteel nog niet te zeer naar de huidige stand. "We hebben een thuismatch minder gespeeld dan veel teams", wierp hij op zijn persconferentie op, volgens Het Laatste Nieuws. "Als je de punten thuishoudt, sta je al een pak verder." Daar krijgt Union zaterdag een mooie kans toe, wanneer KAA Gent over de vloer komt. Pocognoli wil enkel vooruit kijken. "Dat we misschien meer verdienden in het recente verleden, daar mogen we nu echt niet meer bij stilstaan."

Bij Gent loopt Pocognoli collega Wouter Vrancken tegen het lijf, iemand die hij hoog heeft zitten en goed kent. Hij noemt De Buffalo's net als Union een "club in transitie". "Met een nieuwe coach, maar bij hen is de hele club een beetje veranderd - CEO, sportief directeur ..." De Union-coach voorspelt alvast een mooie wedstrijd.

De Brusselaars maakten dankbaar van de interlandperiode gebruik om oefenwedstrijden af te werken én eenvoudig te winnen. Tegen FCV Dender EH (3-1) en RFC Luik (7-1) zetten ze in totaal liefst tien keer de netten bol. Het scoringsprobleem van het seizoensbegin lijkt zo definitief verleden tijd. "Zulke oefenmatchen zijn goed om een basis te leggen, qua matchritme, maar ook wat vertrouwen betreft", bevestigt Pocognoli.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.