Felice Mazzu over derby tussen KRC Genk en STVV

Mazzu kijkt uit naar derby tegen KRC Genk: "Fink brengt prachtig voetbal"

Vandaag om 14:45

Naast de derby tussen Standard en Sporting Charleroi, staat zondag ook de Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV op het programma. Felice Mazzu kijkt alvast uit naar de clash met zijn ex-club. 

Voor Mazzu is het niet zijn eerste Limburgse derby. "STVV-Genk, de fameuze 3-3, war we met 0-3 voorstonden", begint de coach bij DAZN. "De match werd stilgelegd, en in de laatste 20 of 25 minuten kwam STVV terug tot 3-3. Ik ken de waarde van de derby en ben heel enthousiast."

Volgens de STVV-coach levert zijn voorganger Thorsten Fink uitstekend werk bij KRC Genk. "Op dit moment is KRC Genk de beste ploeg van België, zowel qua resultaten als op manier van spelen. Fink brengt prachtig voetbal in combinatie met resultaten."

Mazzu beseft dat zijn ploeg zich aan een speciale wedstrijd mag verwachten. "We weten hoe de fans uitkijken naar zo'n match, dus moeten we ook klaar zijn om onze emoties te controleren. Dat is het belangrijkst, op voetbalvlak zijn we er klaar voor."

De Limburgse derby begint zondagmiddag al om 13u30.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.