Omgba na transfersoap en operatie over herstel bij KAA Gent

Omgba na transfersoap en operatie over herstel bij Gent: “Heb nog even te gaan”

16 oktober om 18:44

Aimé Omgba was in de afgelopen zomerse mercato onderdeel van een grote transfersoap tussen hemzelf, NAC Breda en KAA Gent. Uiteindelijk maakte Omgba toch de overstap, maar maakten de Buffalo’s de keuze om hem aan beide knieën te opereren. Omgba heeft bij de podcast van Gent een update gegeven over zijn herstel.

Omgba vertelt als volgt over zijn herstel bij Gent. “Ik ben vrijdag 20 september geopereerd, daarna de eerste week alleen maar thuis geweest. Ik mocht weinig tot niks doen. Vanaf week twee mocht ik weer bewegen en lopen. Nu zijn we bijna op vier weken en ben ik hard aan het werk om terug te komen.”  

Omgba krijgt vervolgens de vraag of hij nog veel pijn heeft. “Af en toe in de avond, maar over het algemeen gaat het super goed”, geeft Omgba aan. Op de vraag waarom beide knieën geopereerd werden antwoordt Omgba als volgt.

“Ik had schade in beide knieën. Voor de lange termijn was het beter om beide te doen. Om niet uiteindelijk een terugval te krijgen, vandaar”, volgens Omgba was het de beste optie om te gaan opereren.

“Ja ik heb best wel lang met pijn gespeeld ook en op lange termijn is het ook beter om van deze klachten af te komen. Om niet dan alsnog te moeten opereren en nog verder van huis te zijn”, deelt Omgba.

Tot slot krijgt Omgba de vraag wanneer de verwachting is dat hij volledig hersteld is bij Gent. “De doktoren zeiden van te voren 4 tot 6 maanden, dus ik heb nog even te gaan, ik ben nu bijna op een maand.”