Januzaj terug aan de oppervlakte: 'Zeven kilo vet kwijt'

Januzaj komt terug aan de oppervlakte bij Las Palmas: 'Zeven kilo vet kwijt'

Vandaag om 11:22

Na maandenlange radiostilte geeft Adnan Januzaj weer tekenen van leven. Bij Las Palmas is de linkspoot de afgelopen weken op het juiste spoor beland. Met dank aan onder meer een stevige vermageringskuur.

Toegegeven, de naam van Januzaj is al even naar het achterhoofd van menig voetbalfan verdreven. Na een mislukte transfer naar Sevilla FC, waar hij overigens nog een contract heeft tot medio 2026, zat de voormalige Rode Duivel volledig op een zijspoor. Deze zomer wierp het bescheiden Las Palmas hem nog een (laatste?) reddingsboei toe. Stilaan lijkt Januzaj die omarmd te hebben.

Na een vertraagde voorbereiding vierde de vleugelaanvaller zo'n maand geleden zijn eerste invalbeurt. In de laatste twee wedstrijden in La Liga verscheen hij aan de aftrap. Op het veld van Villarreal FC bedankte hij voor dat vertrouwen met een meesterlijke assist. De afwerker van dienst was overigens ook een oude bekende: Fabio Silva (ex-Anderlecht).

Hoewel Las Palmas momenteel de hekkensluiter is in Spanje, lijkt Januzaj er herop te leven. Dat komt in de eerste plaats door een streng dieet. Volgens Het Nieuwsblad zou Januzaj afgelopen zomer liefst zeven kilogram vet kwijtgespeeld zijn. Op zijn 29e staat hij voor een scharnierjaar. Of er nog een toekomst voor hem weggelegd is in een G5-competitie, moet Januzaj de komende maanden bewijzen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.