'Twee weken langer tijd om bod uit te brengen op rechten JPL'

'Kandidaten krijgen twee weken langer om bod uit te brengen op JPL-rechten'

Vandaag om 10:45

Vanaf 2025 krijgt de Jupiler Pro League mogelijk een nieuwe rechtenhouder. Het huidige contract loopt na dit seizoen immers af. Normaal gezien konden geïnteresseerden tot deze woensdag bieden, maar er is nu twee weken respijt gegeven.

De deadline om een bod af te leveren ligt niet langer op 16 oktober, maar op 31 oktober, meldt Het Laatste NieuwsDie verschuiving is er naar verluidt gekomen op vraag van verschillende kandidaat-kopers. Zij hebben nog wat extra bedenktijd nodig. Vanaf november kan de Pro League dan de knoop doorhakken welke aanbieding het meest bevalt. Het gaat om de rechten van de periode 2025 tot 2030.

Het zou trouwens best kunnen dat er meerdere rechtenhouders uit de bus komen. Voor het eerst biedt de Pro League naast exclusieve loten namelijk ook niet-exclusieve loten aan. In dat laatste geval betaalt de koper uiteraard minder geld, maar worden de Belgische profwedstrijden uitgezonden op meerdere platformen. Verder zijn nu ook de radiolicenties te koop. Voordien waren die rechtenvrij.

De Pro League hoopt met haar mediadeal de kaap van de honderd miljoen euro te overschrijden. Dat zou een primeur zijn. Ook de clubs zullen daar wel bij varen. Hoe hoger het bedrag, hoe meer geld naar hen afvloeit.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.