Domenico Tedesco niet ter discussie bij Belgische bond

Bij de bond staat Tedesco niet ter discussie: "Zeer tevreden over de prestatie"

Vandaag om 09:33
Laatste update: om 09:40

Ludo Vandewalle zag de Rode Duivels gelijkspelen tegen Italië en verliezen van Frankrijk in de Nations League. Toch staat Domenico Tedesco volgens de chef-voetbal van Het Nieuwsblad niet ter discussie.

Volgens Vandewalle is men bij de leiding van de Belgische voetbalbond content over het functioneren van Tedesco. “De bondstop was overigens zeer tevreden over de prestatie 'tegen een talentrijker land dan België' en vindt dat de Rode Duivels op zijn minst een gelijkspel hadden verdiend”, schrijft hij in Het Nieuwsblad. “Ze zagen Tedesco bijsturen en na het afhaken van Thibaut Courtois de banden met topspelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku aanhalen.” 

Bij de bond zijn ze dus tevreden over de bondscoach, maar sommige fans (getuige de roep om ontslag vanop de tribunes) en analisten lijken daar toch anders over te denken. “Met het teleurstellende EK en de huidige 4 op 12 in de Nations League legt de bondscoach geen goede cijfers voor”, vindt ook Vandewalle. “Er is weinig nodig om de stemming in een nog meer ­negatieve richting te duwen. Winnen is de beste remedie tegen ontslag.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.