De grootste talenten ter wereld: Karetsas en andere JPL-speler in lijstje met Yamal

15 oktober om 22:14

The Guardian heeft zoals elk jaar haar Next Gent-lijst, een lijst met de grootste talenten in het wereldvoetbal, openbaar gemaakt. Daarin staan ook twee bekende namen voor het Belgisch voetbal.

Uiteindelijk staan in de zestigkoppige lijst twee spelers geboren in 2007 of daarna met een link naar ons Belgisch voetbal. Ten eerste kreeg Kos Karetsas, het goudhaantje van KRC Genk, een plekje in de prestigieuze lijst. 'Een briljante dribbelaar en iemand die het spel goed leest', omschrijft de Engelse krant hem 'Fans van het Belgisch voetbal hopen dat hij de nieuwe leider van de nieuwe generatie kan worden', klinkt het.

Karetsas is de enige Belg op de lijst, maar met Luka Vuskovic staat er nog een groot JPL-talent bij de zestig namen. De Kroatische verdediger, die door Westerlo wordt gehuurd, maakte ook dit seizoe al een bijzonder grote indruk. 'Eén van de grootste talenten van zijn generatie', klinkt het. 'Een complete verdediger, zelfs nu op het hoogste niveau. Hij heeft een enorm potentieel', aldus de Engelse bron.

Verder op de lijst staan onder meer Chelsea-aanwinst Kendry Paez, Strasbourg-middenvelder Rayane Messi (geen familie van), Lamine Yamal en Leverkusen-goudhaantje Francis Onyeka.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.