Vandenbempt noemt het vreemd dat fans riepen om ontslag Tedesco bij Duivels

Vandenbempt: “Vreemd dat fans riepen om ontslag Tedesco, vooral in het Frans”

Vandaag om 15:32

Peter Vandenbempt zag de Rode Duivels met 1-2 onderuitgaan tegen Frankrijk in de Nations League. Na de Nations Leaguematch klonk vanuit het publiek de roep om het ontslag van bondscoach Domenico Tedesco. Vandenbempt vindt het vreemd dat de fans dit verlangen.

Vandenbempt geeft zijn mening over de roep vanuit een gedeelte van de fans om het ontslag van Tedesco bij de Rode Duivels. ““Ik vond het wel wat vreemd dat de supporters na deze wedstrijd riepen om het ontslag van Tedesco. Ik had ook vooral de indruk dat het vooral in het Frans was”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“De realiteit is dat er in het zuiden van het land al veel langer en steviger wordt ingehakt op de bondscoach. Ik zou zeggen: ze zullen waarschijnlijk geroepen hebben op basis van zijn parcours in de laatste vier à vijf maanden”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt geeft vervolgens een optelsom waar de kritiek vandaan komt. Van het tegenvallende EK en de verkeerde keuzes met Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Tot zijn prestaties in de laatste acht matchen waarin slechts twee keer werd gewonnen. Volgens Vandenbempt staat Tedesco ook bij de KBVB niet al te stevig.

“Maar het zijn toch prestaties zoals gisteren en de volmondige steun van zijn spelerskern die hem deugd zullen doen en hem aan boord moeten houden voor wanneer het volgend voorjaar opnieuw belangrijk wordt. Al zal in november al de bevestiging moeten komen”, besluit Vandenbempt over Tedesco bij de Rode Duivels.