'Nieuws voor Schouten: Barcelona wil geen controleur'

'Barcelona met nieuws voor Schouten: Flick plaatst vertrouwen in nieuwe Busquets'

Vandaag om 14:46

Jerdy Schouten lijkt een eventuele transfer naar FC Barcelona op zijn buik te kunnen schrijven. De PSV'er werd eind september nog in verband gebracht met een overstap naar Catalonië, maar de La Liga-grootmacht lijkt niet langer op zoek naar een controleur.

Barça slaagde er afgelopen zomer, mede door de financiële beperkingen, niet meer in om een verdedigende middenvelder aan te trekken. De club had wel alvast een fors kandidatenlijstje klaarliggen voor januari, met daarop dus onder meer de naam van Schouten. Trainer Hansi Flick heeft technisch directeur Deco echter laten weten dat hij een transfer niet langer nodig acht, meldt Diario SPORT.

De Duitser vindt dat hij voldoende opties heeft en wil bovendien de deur openhouden voor Marc Bernal. Het talent uit de eigen jeugd is pas zeventien jaar en keert niet voor de zomer van 2025 terug van een kruisbandblessure, maar binnen Barça is er veel vertrouwen in 'de nieuwe Sergio Busquets'. Ook op dit moment ziet Flick weinig reden tot zorg, aangezien met Marc Casadó (21) een andere jonge speler eveneens indruk maakt op die positie.

In geval van nood kan Flick bovendien een beroep doen op Eric Garcia en Andreas Christensen, terwijl Frenkie de Jong en Gavi ook weer hersteld zijn. De kans is daarmee klein dat Barça de buidel trekt voor een nieuwe controleur. 'Flick zet zijn geld op La Masía', concludeert SPORT.