Duitse bond wil dolgraag langer door met bondscoach Nagelsmann

DFB heeft genoeg gezien en hakt Nagelsmann-knoop door: 'Zonder twijfel'

Vandaag om 14:50

De Duitse voetbalbond wil langer in zee met bondscoach Julian Nagelsmann. De 37-jarige oefenmeester heeft nog een contract tot juli 2026, maar als het aan de DFB ligt is hij ook na het WK van 2026 nog eindverantwoordelijke van die Mannschaft.

Bernd Neuendorf stond in aanloop naar het treffen met Oranje diverse verslaggevers te woord. Daar gaf de Duitse bondsvoorzitter aan erg tevreden te zijn over het functioneren van Nagelsmann, die dit voorjaar zijn contract verlengde tot en met het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. 

Hij doet het geweldig, hij heeft een goede aanpak. De spelers vertrouwen hem, dat merk je", zei Neuendorf. "Over zijn professionaliteit bestaan geen enkele twijfels, dus wat mij betreft kan hij op deze manier nog wel even doorgaan."

Nagelsmann trad een jaar terug in de voetsporen van Hansi Flick, die inmiddels trainer van FC Barcelona is. Van de zestien interlands onder zijn leiding won Duitsland er negen. Drie gingen verloren, en vier eindigden in een gelijkspel. "Wat ons tevens aanspreekt, is zijn ambitie", stelt Neuendorf. "Hij heeft nu al duidelijk gemaakt dat hij met Duitsland het WK van 2026 wil winnen."

Of Nagelsmann zelf ook open staat voor een langer dienstverband als bondscoach van Duitsland, is nog onzeker. "Ik houd alle opties open. De focus ligt nu op het winnen van de Nations League, kwalificeren voor het WK en dan een goed WK spelen. We zien daarna wel verder", zei hij op de persconferentie van zondag.