Politie wil fans weren tijdens Standard-Sporting Charleroi

Geen bezoekende fans bij Standard-Charleroi? 'Luikse politie wil fans weren na eerdere conflicten'

Vandaag om 13:08

Aanstaande zondag neemt Standard het in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. Naar gewoonte belooft het een beladen wedstrijd te worden. In het verleden liep het al meermaals mis tussen de supporters. De Luikse politie lijkt daarom bezoekende supporters uit het stadion te gaan weren. 

Na de magere resultaten van de afgelopen weken, willen zowel Standard als Sporting Charleroi komende zondag de rug rechten. Op Sclessin verwacht men alvast heel wat supporters, des te meer omdat ze niet naar Brussel mochten afreizen voor het duel tegen RSC Anderlecht, na eerdere incidenten die zich vorig seizoen in de Beker van België hadden voorgedaan. 

De Luikse politie wil zondag soortgelijke conflicten echter vermijden en denkt er daarom over na om geen bezoekende Carolo-fans in het stadion toe te laten, zo meldt Le Soir. Zowel Standard als Charleroi zouden echter hun uiterste best willen doen om tot een compromis te komen, zodat er toch - zij het in mindere mate - uitsupporters de wedstrijd zouden kunnen bijwonen.

Met of zonder bezoekende fans, het belooft een belangrijk duel te gaan worden voor beide ploegen. Sporting Charleroi staat voorlopig op de negende plek na tien speeldagen, met veertien punten. Standard staat twee plaatsen lager, met twaalf op dertig. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.