Broer en vader van Son schuldig aan kindermishandeling

'Broer en vader Spurs-ster Son schuldig aan kindermishandeling op voetbalacademie'

Vandaag om 19:26

De voetbalschool van Heung-min Son is in Zuid-Korea onder vuur komen te liggen. De vader en een broer van de Tottenham Hotspur-aanvaller zijn, net als een derde medewerker, aangeklaagd voor kindermishandeling en vrijdag ook schuldig bevonden.

De drie kregen een boete van omgerekend ruim tweeduizend euro voor het slaan en beledigen van jonge spelers in de voetbalopleiding. Ook moeten zij een educatieve cursus van veertig uur volgen.

In de rechtbank was de vader van Son zich overigens van geen kwaad bewust. "Ik heb nooit gesproken of geacteerd op een manier die niet is gebaseerd op liefde voor kinderen", zei Woong-jun Son, die zelf in de jaren tachtig profvoetballer was in Zuid-Korea, geciteerd door onder meer The Mirror. Wel boden hij en de anderen hun excuses aan en beloofden ze hun trainingsmethoden te zullen herzien.

De ouders van één van de spelers van voetbalacademie beweerden onder meer dat hun zoon op zijn dij was geslagen met een cornervlag. De jongen moest daarvoor behandeld worden en kon twee weken niet spelen. Ook zouden de drie grof taalgebruik hebben gebruikt. 

Son opende zijn eigen voetbalacademie in 2021. De 32-jarige Spurs-aanvaller bereidt zich momenteel met de Zuid-Koreaanse ploeg voor op het WK-kwalificatieduel met Irak.