Onbegrip over KNVB over oud-voetballers als arbiters

Onbegrip over KNVB-standpunt: 'Ex-profs als arbiter is toch heel goed initiatief?'

Vandaag om 19:55

Johan Derksen vindt dat er een mogelijkheid moet zijn dat oud-voetballers een versnelde cursus tot scheidsrechter kunnen doen. Oud-spits Danny Koevermans wil graag in het betaald voetbal fluiten, maar ondervind problemen en daar is Derksen het niet mee eens.

Derksen snijdt het onderwerp aan in Vandaag Inside. "Een ex-voetballer die gaat fluiten vind ik een heel goed initiatief. Ex-spelers moet je de kans geven in recordtempo door te stromen naar het betaald voetbal. Dan zul je zien dat heel veel mensen dat na hun carrière willen gaan doen." Oud-voetballers kunnen het versnelde traject tot scheidsrechter vaak niet doen, vanwege de leeftijd die ze hebben als ze stoppen.

Koevermans kreeg al te horen dat hij het betaald voetbal niet zal halen als scheidsrechter. Daar begrijpt Derksen helemaal niets van. "Als ik zie wat voor hansworsten, die totaal het spelletje niet aanvoelen, in het betaald voetbal rondlopen, dan is er best behoefte aan ex-voetballers. Op alle gebieden zijn er scheidsrechtersproblemen, dus waarom niet?"