Uitblinker voelt zich goed bij KV Kortrijk, maar heeft ook wat zorgen: "Ik zit hier alleen"

Vandaag om 17:35

KV Kortrijk heeft zich na een moeilijker begin helemaal herpakt en wist voor de interlandbreak nog met 2-1 te winnen van KRC Genk. Bij de Kortrijkzanen krijgt Takuro Kaneko ook steeds een belangrijke rol.

De Japanse flankaanvaller kwam het voorbije seizoen nog uit voor Dinamo Zagreb, maar zette deze zomer verrassend de stap naar KV Kortrijk. Hij ziet ook gelijkenissen, maar ook een verschil tussen beide competities.

"Het is enigszins vergelijkbaar met het voetbal bij Dinamo: in beide competities is het meer fysiek dan in Japan waar het vooral technisch verloopt", klinkt het op de officiële kanalen van Kortrijk. "Maar hier in België is het niveau bij alle clubs hoger. Iedereen kan van iedereen winnen. Wij hebben het zaterdag bewezen", geeft hij aan.

De Japanner voelt zich naar eigen zeggen ook bijzonder goed bij KVK. "Dit is een professionele maar toch gezellige spelersgroep. De zege tegen Genk kwam op het goede moment zodat we met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. Wij zijn zeker goed genoeg om naar het midden van de rangschikking toe te gaan", klinkt het.

Maar op familiaal vlak is het toch wat moeilijker voor Kaneko momenteel. "Ik ben alleen hier in Kortrijk. Mijn vrouw verblijft in Japan. Zij zal volgende maand onze baby ter wereld brengen en dat kan ze beter daar doen. Hier zou ze in het ziekenhuis of bij de dokter niet kunnen communiceren. Ik hoop dat ze daarna met onze baby naar hier kan komen. Ondertussen moeten wij het elke dag met Face Time stellen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.