Boskamp springt in de bres voor twee Rode Duivels: "Alleen maar gezeik"

12 oktober om 22:02

De Rode Duivels konden eerder deze week niet helemaal overtuigen en speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen een tienkoppig Italië. In dat gelijkspel hadden enkele jongens het moeilijk, maar Johan Boskamp vindt de kritiek enigszins overdreven.

Onder andere Loïs Openda had het moeilijk om zich te tonen en werd uiteindelijk ook gewisseld. "Openda had een penalty moeten krijgen, maar voor de rest was hij onzichtbaar", geeft de Nederlandse analist aan bij Het Belang van Limburg.

Al is er volgens Boskamp ook een goede reden voor de onzichtbaarheid van Openda tegen Italië. "Ook omdat de Italianen zich in de tweede helft met hun kont in de zestien hadden neergezet. Openda blijft een spits die ruimte nodig heeft om zijn snelheid te optimaal te benutten", klinkt het.

Naast Openda had ook zijn voormalige Club Brugge-ploegmaat Charles De Ketelaere het moeilijk. Boskamp neemt het echter op voor hem. "Hij werd niet op zijn beste positie uitgespeeld", klinkt het." Jammer, want bij Atalanta kan hij lekker zijn ding doen en bij de nationale ploeg krijgt hij alleen maar gezeik", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.