Matip wijst Schalke 04 af en gaat met pensioen

OFFICIEEL: Champions League-winnaar wijst Schalke af, stopt op 33-jarige leeftijd

Vandaag om 12:02

Joel Matip stopt op 33-jarige leeftijd met voetballen. Schalke-trainer Kees van Wonderen wilde hem dolgraag aan zijn selectie toevoegen, maar de international van Kameroen kiest voor zijn gezin.

Het contract van Matip werd afgelopen zomer niet verlengd bij Liverpool en dus kwam er na acht jaar trouwe dienst een eind aan zijn periode in Engeland. De international van Kameroen werd daarna al benaderd voor een terugkeer bij Schalke, maar toen wilde de mandekker eerst tijd met zijn gezin doorbrengen. Onder leiding van nieuwe coach Van Wonderen wilde Schalke nog een poging wagen, maar vanwege het pensioen van Matip is ook die tevergeefs.

Matip werd geboren in het Duitse Bochum. Na een korte periode in de jeugd van VfL Bochum trok hij al snel naar de opleiding van Schalke 04. Die club verliet hij na zestien jaar voor een avontuur bij Liverpool. Daar won Matip de Champions League, de Premier League en de UEFA Supercup. De verdediger koos uiteindelijk voor een interlandcarrière bij Kameroen en kwam daar tot 27 wedstrijden.