'Manchester City strikt Viana als opvolger directeur Begiristain'

'Manchester City strikt opvolger van technisch directeur Begiristain'

11 oktober om 21:09

Manchester City heeft reeds een opvolger gevonden voor de vertrekkende directeur voetbal Txiki Begiristain. De Premier League-grootmacht gaat in zee met Hugo Viana, die de afgelopen jaren zeer succesvol was bij Sporting Portugal. Dat melden Engelse media.

Begiristain zwaait aan het einde van het seizoen af, maar Viana sluit vermoedelijk al begin 2025 aan om mee te draaien en een soepele overdracht mogelijk te maken, schrijft onder meer The Telegraph. De 41-jarige Portugees heeft immers grote schoenen te vullen in het Etihad Stadium. Zijn Spaanse voorganger vertolkte een cruciale rol in de opkomst van The Citizens.

Zelf maakte Viana de afgelopen jaren indruk bij Sporting, waar hij sinds 2018 het technische beleid uitstippelt. Hij pikte onder meer trainer Ruben Amorim op bij Braga en dat bleek een gouden greep. Onder leiding van Amorim won Sporting in 2021 en 2024 de landstitel.

De voormalig spelmaker van Newcastle United en het Portugese nationale elftal had ook enkele voltreffers op de transfermarkt. Zo legde hij Manuel Ugarte, Matheus Nunes en Pedro Porro vast. Alle drie werden met veel winst doorverkocht. Ook voor Bruno Fernandes en João Palhinha wist hij de hoofdprijs te krijgen, net als voor jeugdproduct Nuno Mendes.

Het nakende vertrek van Begiristain heeft naar verwachting geen grote invloed op de beslissing van Pep Guardiola over zijn toekomst, hoewel de twee zowel professioneel als persoonlijk een nauwe band hebben. De manager moet de knoop nog doorhakken. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af.

Mocht Guardiola vertrekken, dan zal Xabi Alonso ongetwijfeld hoog op het lijstje staan bij Manchester City. Door de komst van Viana is het echter ook aannemelijk dat Amorim serieus overwogen zal worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.