Gilles De Bilde voorziet wijzigingen bij Rode Duivels

De Bilde voorspelt wijzigingen: "Vijf achteraan met drie centrale verdedigers"

Vandaag om 19:03

VTM-analist Gilles De Bilde denkt dat België donderdagavond een zware dobber krijgt aan Italië. De voormalig Rode Duivel vemoedt dat bondscoach Domenico Tedesco zal kiezen voor een opstelling met vijf achteraan.

De afwezigheid van een aantal sleutelspelers is voor De Bilde reden om aan te nemen dat de Rode Duivels minder aanvallend voor de dag zullen komen. "In principe willen de Belgen altijd dominant voetballen, maar aangezien De Bruyne, Lukaku en Onana er nu niet zijn is er wel heel veel kwaliteitsverlies."

De Bilde denkt dan ook dat Tedesco concessies zal doen in zijn basisopstelling. "België zal op een andere manier moeten spelen en ik denk dat de coach zich zal aanpassen aan de Italianen."

Dat aanpassen zal voornamelijk achteraan veranderingen met zich meebrengen.  mogelijk oplossing zal voor Tedesco achteraan. "Het best kunnen zijn dat hij afstapt van de viermansdefensie en kiest voor vijf achteraan met drie centrale verdedigers. Hij zal zich gaan spiegelen aan Italië", besluit De Bilde.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.