RSC Anderlecht zit samen: 'Unanimiteit over transfer Ryan Mason (Tottenham)?'

Dan toch geen Mason als T1? 'Geen unanimiteit, weg lijkt open voor Hubert'

Vandaag om 11:22
Laatste update: om 11:22

Er is nog geen duidelijkheid over de aanstelling van Ryan Mason als nieuwe coach van Anderlecht, dat meldt Het Nieuwsblad. De club is nog steeds in beraad en zou volgens de krant momenteel vergaderen over de mogelijke transfer. Het Laatste Nieuws meldt dat Mason dan toch niet komt. 'Mason zal dus geen hoofdcoach van Anderlecht worden', schrijft de krant.

Mason werd de afgelopen dagen genoemd als mogelijke opvolger van interim-coach David Hubert. Volgens de krant zijn er nog vraagtekens die opgelost moeten worden. 'Er is binnen RSCA (nog) geen unanimiteit over die keuze', aldus de krant. 

Een van de vragen die de club momenteel bezighoudt, is wat Mason precies meer biedt dan Hubert. Ook speelt de financiële kant een rol, aangezien er mogelijk een afkoopsom betaald moet worden aan Tottenham. Daarnaast is het niet duidelijk hoe Hubert zelf tegenover deze overstap staat, en hoe de supporters op een eventuele trainerswissel zullen reageren. Sommige bestuursleden vragen zich af of het wel verstandig is om Hubert, een jonge Belgische coach, te vervangen door Mason.

De mogelijke aanstelling van Mason hangt af van de uitkomst van het overleg. 'Indien er geen deal of consensus komt rond Mason, dan mikt Anderlecht op een alternatief', schrijft Het Nieuwsblad. Hubert heeft altijd laten weten dat hij openstaat om T1 te blijven, mocht het niet tot een akkoord met Mason komen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het Laatste Nieuws zou meer weten en meldt nu dus dat Mason geen T1 wordt van paars-wit. De krant spreekt van de totale ommekeer. 'De weg lijkt nu open te liggen voor David Hubert. Een paar maanden nadat hij werd aangesteld als coach van de U18, krijgt hij nu mogelijk definitief de sleutels van het A-elftal toegestopt', lezen we.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.