Szczesny over roken bij FC Barcelona

Szczesny blijft roken bij Barçelona: 'Het gaat niemand wat aan'

Vandaag om 10:57

Wojciech Szczesny rekent af met de verhalen dat zijn liefde voor tabak hem binnen de lijnen parten speelt. De doelman van FC Barcelona erkent dat hij graag een sigaret rookt.

In het verleden maakten topspelers als Johan Cruijff en Gianluigi Buffon er ook geen geheim van te roken. Szczesny is eveneens niet van plan zijn leefstijl aan te passen, nu hij onder contract bij Barça staat. "Het gaat niemand wat aan als ik rook", zegt hij tegen Mundo Deportivo. "Het heeft geen invloed op mij, ik denk niet dat het mij beïnvloedt en wat ik doe op het voetbalveld is vervolgens twee keer zo hard werken."

Wel houdt Szczesny rekening met zijn omgeving. "Ik doe het niet in het bijzijn van kinderen", benadrukt hij. "Zodat het geen slechte invloed op hen heeft. Soms maakt iemand een foto van mij terwijl ik me verstop achter de bomen, waar ik ze niet kan zien. Dat is niet aan mij. Ik probeer het te verbergen en het niet aan mensen te laten zien."

"Ik ben wie ik ben", aldus Szczesny. "Ik ben mijn hele leven al zo en verder gaat niemand het wat aan. Ik wil beoordeeld worden als keeper en niet om zaken waar niemand echt om geeft."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.