Turkse scheids levenslang geschorst door seksschandaal

Opmerkelijk: Turkse scheidsrechter levenslang geschorst door seksschandaal

Vandaag om 08:59

De Turkse voetbalwereld is opgeschrikt door een seksschandaal. De vrouwelijke scheidsrechter Elif Karaarslan (24) heeft een levenslange schorsing opgelegd gekregen door de Turkse voetbalbond TFF.

Er zou een sekstape van Karaarslan met scheidsrechter-official Orhan Erdemir (61) zijn uitgelekt. De advocaten van Karaarslan hebben al een verklaring afgelegd en stellen dat de video gemonteerd is. "Compleet gemaakt met AI vanaf iemand anders account. Rekening houdend met deze montagevideo, gemaakt met kwaadaardige en opzettelijke bedoelingen, vormt deze een bedreiging voor iedereen in de toekomst."

Ook Karaarslan zelf heeft van haar laten horen. "Ik heb juridisch gezien een lange weg te gaan, maar ik zal het ondergaan in de sterkste en meeste robuuste manier. Ik kijk uit naar jullie volle support en liefde in dit proces. Tot het laatste zal ik vechten tegen deze beslissing."

Erdemir stelt juist dat de video zonder zijn toestemming op het internet is gekomen. "De eer van familie, mijn sociale contacten en de gemeenschap van scheidsrechters is weg. Naast de financiële schade is de emotionele schade niet te beschrijven." Erdemir floot in het verleden in de Süper Lig. Tussen 1999 en 2002 was hij in Europees verband actief. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.