Emegha over Royal Antwerp FC, Strasbourg en Sturm Graz

Spits Emegha blikt terug op periode bij Antwerp: 'Daar ging ik de fout in'

Vandaag om 08:32

Emanuel Emegha is pas 21, toch heeft hij al in vier verschillende landen gevoetbald, waaronder in België  bij Royal Antwerp FC. De spits van RC Strasbourg en Jong Oranje legt uit waarom het sinds zijn periode bij Sturm Graz bergopwaarts gaat.

In 2022 verruilde Emegha Sparta Rotterdam voor Royal Antwerp FC. Ook toen was Sturm Graz al in de markt. "Antwerpen zat dichter bij de Randstad en mijn familie dan Graz. En Antwerp was groeiende, ik kon mooi in dat project instappen", stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Op zijn eerste training in België raakte hij geblesseerd. "Een maand lag ik eruit. Zo'n zware blessure had ik nog nooit gehad. En ik was toen eigenlijk nog een kind. Het was zwaar. Alleen, zonder familie. Ik reed steeds terug naar huis. Daar ging ik de fout in."

Emegha pendelde in die periode vaak op en neer tussen Antwerpen en Den Haag. "Ik merkte zelf al dat het mijn rust niet ten goede kwam. Dat heeft me dus geleerd dat als je ergens nieuw komt, je daar je plekkie moet vinden. Dat deed ik in Oostenrijk. Daar werd ik helemaal zelfstandig. Daarom heb ik geen spijt dat ik het heb gedaan. Ik ben er achteraf heel blij mee zelfs."

Bij Sturm ging het Emegha voor de wind. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap naar Strasbourg, waarvoor hij uitgebreid met trainer en Arsenal-legende Patrick Vieira sprak. "Ik voelde zijn aura toen hij binnenkwam. Naast persoonlijkheid had hij ook een heel goed plan om mij verder te ontwikkelen. Hij haalde me ook als eerste spits. Ik zei daarna direct: dit wil ik."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.